Finanțator principal
Știri
Com'ON Café: Reghinul vrea mâncare de calitate în școli și un muzeu al industriei locale

În discuții, unul dintre subiectele recurente a fost circulația: de la necesitatea scoaterii traficului greu din oraș până la problema ambuteiajelor în jurul școlilor, s-au menționat aspecte atât infrastructurale cât și legate de atitudinea cetățenilor. O altă temă a fost curățenia, unde iarăși s-a pus și problema colectării selective sau ridicării deșeurilor, dar și a necesităii de educare a populației.




În ceea ce privește lipsurile sau necesitățile legate de tineret, iarăși găsim o varietate de propuneri: mâncare de calitate la chioșcurile din incinta școlilor, locuri de joacă pentru copii, sprijinirea tinerilor meșteri sau dotarea bibliotecii cu cărți utile pentru tineret. Printre proiecte specifice pe care și-ar dori reghinenii au fost menționat un muzeu al industriei locale, al viorii sau reînvierea tradiției de fabricarea berii în Reghin.

Ideile, propunerile formulate în aceste discuții vor fi transmise și factorilor de decizie. La Reghin însă participanții au putut primi câteva răspunsuri instante de la Crina Slev, consiliera primarului, care a participat și ea la discuții. Slev a precizat că o parte dintre proiectele sau lucrările pe care le-au menționat cetățenii sunt deja în desfășurare sau planificate, de exemplu, introducerea cablurilor în subteran în centru va fi realizat în curând.



Evenimentul Com’ON Café din Reghin a fost organizat de Grupul PONT și Fundația Comunitară Mureș.

Evenimentul face parte dintr-un șir de consultări în mai multe orașe românești și se desfășoară în cadrul proiectului Com’On România, susținut de programul Erasmus+ prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. 

Com
Sursa: /
Data: 8 noiembrie 2017
Mai multe știrivezi toate
  • Am ajuns la peste 350 de tineri prin Caravana CIVIT!
    Am ajuns la peste 350 de tineri prin Caravana CIVIT!
    14 aprilie 2019
    Caravana CIVIT a ajuns între 1 și 11 aprilie în Botoșani, Buzău, Slobozia, București, Râmnicu Vâlcea, Deva, Sfântu Gheorghe și Baia Mare.
  • CIVIT la Baia Mare
    CIVIT la Baia Mare
    12 aprilie 2019
    Am ajuns la ultima stație a caravanei CIVIT la Baia Mare.
  • Penultima stație din Caravana CIVIT
    Penultima stație din Caravana CIVIT
    11 aprilie 2019
    Cafeneaua CIVIT a avut loc la Sfântu Gheorghe.