Știri
Ediție specială Com'ON Café@Bacău la Summitul Tinerilor

Participanții au sosit din Bacău și din alte părți ale țării, de exemplu Roman, Suceava, București, Timișoara, Sibiu. La eveniment, au discutat în grupuri mici despre ce îi scoate din sărite în orașul lor, ce le lipsește, respectiv ce ar face dacă ar fi ei primari.

Printre problemele menționate de aproape toți, indiferent de orașul de proveniență a fost lipsa curățeniei, lipsa de comunicare cu tinerii într-o formă sau alta, neimplicarea comunității sau lipsa pistelor de biciclete.

La partea de ce îi scoate din sărite, tinerii au menționat, de exemplu, starea drumurilor (Roman), nefolosirea casei de cultură (Sibiu), tăierea spațiilor verzi pentru realizarea parcărilor – care nici așa nu sunt destule (Bacău), sau aglomerația din București. S-a discutat și despre finanțarea exagerată a bisericilor, probleme din sănătate – starea spitalelor din anumite orașe, lipsa de medici, sau anularea ConnectFest din Bacău.

Printre dorințele tinerilor găsim un centru sau hub pentru tineret, unde tinerii pot să se întâlnească, să se cunoască și să schimbe idei, promovarea turismului sau chiar investiția în festivaluri.

Consultările, organizate de către Grupul PONT au loc în diferite orașe, iar ideile formulate sunt centralizate și transmise și factorilor de decizie. Scopul evenimentelor Com’ON Cafe, din cadrul proiectului Com’ON Romania este de a demara gândire comună, mobilizarea tinerilor și pornirea unei proces de implicare civică al acestora.

Com’On România este susținut de programul Erasmus+ prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. 

Ediție specială Com
Sursa: /
Data: 9 noiembrie 2017
Mai multe știrivezi toate
 • Apel de participare la Zilele Capitalelor Tineretului, ediția primăvară 2018
  Apel de participare la Zilele Capitalelor Tineretului, ediția primăvară 2018
  9 mai 2018
  Eveniment de închidere al proiectului Com’On România București, 29-30 mai 2018, Centrul Cultural Sportiv Studențesc Tei
 • Ce-și doresc tinerii din Baia Mare? Ștrandul municipal, piste de biciclete, centru de tineret printre cele mai discutate subiecte
  Ce-și doresc tinerii din Baia Mare? Ștrandul municipal, piste de biciclete, centru de tineret printre cele mai discutate subiecte
  15 ianuarie 2018
  Aproximativ 50 de tineri s-au adunat luni la Baia Mare să-și împărtășească ideile despre orașul lor la dialogul structurat din seria de consultări Com'ON Café. La discuțiile menite să identifice nevoile și dorințele tinerilor au participat și factori de decizie locali.
 • „Nu trebuie să fiu constrâns de evenimente ca să înfrumusețez orașul în fiecare zi”
  „Nu trebuie să fiu constrâns de evenimente ca să înfrumusețez orașul în fiecare zi”
  11 decembrie 2017
  O nouă ediție din seria de consultări Com'ON Café s-a desfășurat luni la Suceava, unde aproximativ 50 de tineri locali, dar și reprezentanți ai factorilor de decizie au participat la discuții menite să identifice nevoile și dorințele tinerilor.